T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / KARAÇOBAN - AHMEDİ HANİ İMAM HATİP ORTAOKULU

14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ

Okulda diyabet eğitim  programı kapsamında hazırlanan standart eğitim materyalleri kullanılarak “Dünya Diyabet Günü” olan 14 Kasım 2017 günü haftasında Bakanlığımıza bağlı her tür ve seviyedeki okullarda; yönetici, öğretmen, memur, öğrenci, veli, kantin işletmecisi/çalışanları ve servis şoförlerine "Çocuklarda Diyabet,  Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme" konularında eğitim verilecektir. 

Bu amaçla; 

1. 30 dk. sürecek olan “Çocuklarda Diyabet”, “Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme” ve "Çocuklarda Diyabet Kamu Spotu" konulu eğitim materyalleri kullanılacaktır.

    2. Her okul, eğitimde kullanılacak olan eğitim materyallerine http://okulsagligi.meb.gov.tr/index.php?Git=PVideo&sayfa=AnaSayfa web sitesi  "Okulda Diyabet Eğitimi Videoları" linkinden "Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme", "Çocuklarda Diyabet", "Çocuklarda Diyabet  Kamu Spotu" eğitim videolarını indirerek  ulaşabilir. 

3. ‘‘Çocuklarda Diyabet”, “Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme” ve "Çocuklarda Diyabet Kamu Spotu" konulu eğitim, uygun zamanda ve mekânda, başta diyabetli öğrencilerin velileri olmak üzere tüm veliler için de yapılabilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.11.2017 - Güncelleme: 15.11.2017 11:03 - Görüntülenme: 291
  Beğen | 0  kişi beğendi