ERZURUM / KARAÇOBAN - AHMEDİ HANİ İMAM HATİP ORTAOKULU

Mrt

LGS başvuruları e-Okul sistemi üzerinden 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvurularda öğrencilere okul müdürlükleri eşlik edecek. Sınav başvuruları, 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

Mrt

Kas

Yeni sistemle hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağı vurgulandı.

Sınavla öğrenci alan okullarda boşalan kontenjan doğrultusunda sınav puanına göre, okul türleri arasında da 10.sınıfa kadar ikamet edilen eğitim bölgesine göre nakil işlemi yapılabilecek.

TEOG sistemi ile bir okula yerleşerek eğitimlerini sürdüren öğrenciler de TEOG’dan aldıkları puana göre nakil başvurusunda bulunabilecek.

Örnek sorular aralık ayı içerisinde yayımlanacak, sınavda 3 yanlış bir doğruyu götürecek.

Kas

Okulda diyabet eğitim  programı kapsamında hazırlanan standart eğitim materyalleri kullanılarak “Dünya Diyabet Günü” olan 14 Kasım 2017 günü haftasında Bakanlığımıza bağlı her tür ve seviyedeki okullarda; yönetici, öğretmen, memur, öğrenci, veli, kantin işletmecisi/çalışanları ve servis şoförlerine "Çocuklarda Diyabet,  Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme" konularında eğitim verilecektir.

Bu amaçla;

1. 30 dk. sürecek olan “Çocuklarda Diyabet”, “Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme” ve "Çocuklarda Diyabet Kamu Spotu" konulu eğitim materyalleri kullanılacaktır.

2. Her okul, eğitimde kullanılacak olan eğitim materyallerine http://okulsagligi.meb.gov.tr/index.php?Git=PVideo&sayfa=AnaSayfa web sitesi  "Okulda Diyabet Eğitimi Videoları" linkinden "Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme", "Çocuklarda Diyabet", "Çocuklarda Diyabet  Kamu Spotu" eğitim videolarını indirerek  ulaşabilir.

3. ‘‘Çocuklarda Diyabet”, “Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme” ve "Çocuklarda Diyabet Kamu Spotu" konulu eğitim, uygun zamanda ve mekânda, başta diyabetli öğrencilerin velileri olmak üzere tüm veliler için de yapılabilir.